logo

DZICZYZNA

Wytwarzane przez nas wędliny z dziczyzny to za każdym razem 100% mięsa dzika, sarny bądź jelenia, bez dodatku wieprzowiny. Chcemy zachowywać szlachetność mięsa wolno żyjącej zwierzyny, a pomagają nam w tym receptury, według których wyrabiamy nasze wędliny.

Nie wypełniamy naszych produktów białkiem czy błonnikiem, czyli substancjami, które zatrzymują wodę. Zespół naszych wieloletnich, doświadczonych pracowników produkcji pieczołowicie tworzy wędliny, doprawiając je wyłącznie naturalnymi przyprawami.

salami

Salami z jelenia z zielonym pieprzem

Salami z jelenia to niezwykle trwała, długodojrzewająca kiełbasa. Produkujemy ją z chudego mięsa z jelenia, dodając słoninę z dzika, która naturalnie aromatyzuje wędlinę. Wyczuwalny smak przypraw i wędzarni wzbogacają całe ziarna zielonego pieprzu, który nadaje kiełbasie nieco pikanterii. Długi proces dojrzewania jest potrzebny, bo nasza salami nie zawiera grama środków żelujących. Dzięki temu osiąga zwartą konsystencję i ładnie się kroi. Dojrzała ma wyrazisty, lekko kwaskowaty smak, charakterystyczny dla gatunku salami.

Kabanos z jelenia

Kabanosy z jelenia to jedna z tych wędlin naszej produkcji, która z pewnością uzależni Cię od siebie. Delikatne osłonki baranie skrywają smakowite wnętrze z dodatkiem wyłącznie naturalnych przypraw. Uwędzone kabanosy leżakują w spokojnych warunkach, by stać się takimi, jak lubisz.

Kiełbasa grillowa z dziczyzny

Kiełbasa wyrazista w smaku. Jej nazwa nie jest przypadkowa, bowiem receptura, według której kiełbasa ta jest przygotowywana została stworzona na potrzeby poddawania wędliny działaniu wysokiej temperatury, jaka wytwarzana jest podczas grillowania na ruszcie. Równie dobrze nadaje się do podgrzania w gorącej wodzie.

Zadzwoń i odkryj wyjątkowy smak naszych wędlin!

Czy wiesz, że nasze wędliny są tworzone z pasją i wieloletnią tradycją? W Zagrodzie Opolskiej łączymy staranne przetwórstwo mięsa wieprzowego, dziczyzny i drobiu z sekretami domowej receptury, aby dostarczyć Ci produkty najwyższej jakości.

Kiełbasa z dodatkiem dziczyzny

Kiełbasa, która sprosta miłośnikom mieszanki smaków wieprzowiny i dziczyzny. Z pewnością pozwoli na zaskocznie gości nie tylko swoim wyglądem ale i smakiem.

Kiełbasa krucha z jelenia

Kiełbasa krucha z jelenia broni się sama swoim tradycyjnym smakiem o wyraźnej nucie jałowca, który to właśnie odróżnia ją od innych kiełbas. Kiełbasa przygotowana z wyjątkowo chudego, zdrowego mięsa, z widocznymi w przekroju „oczkami” tłuszczu z jelenia, który jest nośnikiem smaku.

Kiełbasa myśliwska z dziczyzny

Kiełbasa z dzika i jelenia to jest dokładnie to, o czym myślisz, myśląc o kiełbasie. Przyjemnie pomarszczona, ciemnobrązowa skórka, wyczuwalny czosnek, czarny pieprz i grubo mielone naturalne przyprawy. Kiełbasa prawdziwie charakterna. W sam raz na deskę wędlin.